Ett tips från lilla mig!

Hur många av er använder primer? Vet ni vad primer fungerar som?

En primer används i ansiktet och jämnar ut huden, förminskar rodnader, gör att porerna syns mindre och ger en vacker lyster. En primer ger inte bara en vackrare hud, den ser dessutom till att din foundation fäster bättre och håller längre. Primers innehåller ofta silikon för att de ska vara lätta att applicera.

Sen finns det ju även en primer till ögonlocken som gör att ögonskuggan fäster bättre. Make up store har en primer som är riktigt bra.
Mitt tips där är att du inte måste ha en primer under skuggan, du kan lika gärna lägga concealer på ögonlocket, det fungerar på samma sätt. Istället för att gå och köpa en halv dyr primer så använd din concealer istället och lägg pengarna på nått annat skoj istället, som tex ett snyggt rouge eller ögonskugga.


Har ett annat litet tips

Hur många av er har inte en djungel av läppglans hemma eller i handväskan? Oftast är dom för många för att hålla reda på.
Ett tips där är att när du står och sminkar dig på morgonen eller kvällen, ta genomskingligt lägglans och klutta ut lite på handen, skrapa sen bort lite pigment från någon snygg ögonskugga du har(kanske samma som du har på ögonlocken) och blanda med läppglanset. Voila, en ny färg på läppglanset. Nackdelen där är att du inte har någon tub att kunna förbättra med under dagen eller kvällen. Men vissa skuggor har så starkt pigment så det ger jätte bra med färg(får prova sig fram vilka skuggor som har bättre pigment), sen gäller det bara att hitta ett bra glans som sitter, inget vattnigt glans som försvinner så fort man slickar sig om läpparna. Där rekommenderar jag make up stores genomskinliga läppglans, sitter jätte bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0