Vart själv sminkad idag av duktiga Ida. Ja...

img_0087 (MMS)

Vart själv sminkad idag av duktiga Ida. Jag diggar lösögonfransar som fan från och med idag, blir så himla mycket mer effektfullt med lösfransar. Det ska börjas användas till fest nu har jag bestämmt mig för. Råläckert.


Idag i skolan så fick vi lära oss kvällsma...

img_0078 (MMS)

Idag i skolan så fick vi lära oss kvällsmakeup. Mörka färger, glitter och lösögonfransar. Ida var min modell idag, vart riktigt nöjd:) imorgon har vi 20-tal, det ska bli riktigt roligt och intressant.


Denna vecka blir det till att bo i Stockho...

img_0085 (MMS)

Denna vecka blir det till att bo i Stockholm hos pappa. Smidigare och billigare. Sitter just nu i kista gallerian och äter i den stora foodcourten, finns mellan 35-40 restauranger här, allt mellan libanesiskt till indiskt till burger king. Vilket bara orsakar beslutsångest när man ska äta här. ska lite senare gå på bio. Tänkte ge the grown ups en chans, tror den kan vara riktigt bra eller så har jag så höga förväntningar bara för att det är så bra skådespelare i filmen.


Måste bara lägga upp denna bild. Var för n...

img_0024 (MMS)

Måste bara lägga upp denna bild. Var för några veckor sen då jag stekte ett ägg och jag fick överaskningen att det låg 2 gulor i ett ägg.


Bundy a legacy

Nu är det skräckfilms tajm. Fram med gosefilten och godiset och krypa ner i soffan brevid pojkvännen.
Lovar att säga till om den rekommenderas.
Trevlig kväll på er gott folk.


Clean

Clean är en ny parfym serie som jag nyligen upptäckt. Varenda gång jag går in på kicka så går jag fram till dom här parfymflaskorna och luktar. Är helt fast vid dom.  


CLEAN Original Eau de Perfume är originaldoften från clean som passar dig som vill ha en parfym med en härligt nyduschad doft. Alla dofterna har sin utgångspunkt i ett stycke tvål vartefter doftnoter blivit tillsatta, då skapas en doft. De har alla samma effekt; känslan av att komma direkt ur duschen. Namnet säger allt om doften - enkelhet och renhet som representerar mycket av det användarna önskar i dagens samhälle.

Ca priser
30Ml-450kr
60Ml-695kr




Henley Ladies Neon Silicone

Har fastnat för dessa coola klockor. Skulle helst vilja ha den i alla färger men om jag måste välja en så lutar det mot den röda eller blåa.

Klockan heter Henley Ladies Neon Silicone och kostar 349kr




Kalla eller varma färger!



Hittade en bra sida på internet där dom beskriver varma och kalla färger. Läs och försök lista ut vad just du är för färg.


För att bli snygg i både makeup och kläder, gäller det att veta vilka färger som man passar i och vilken hudton man har. Traditionellt talar man om varma och kalla färger och hudtoner, och många makeupmärken delar upp sitt smink efter kalla och varma färger. Det finns även de som har neutral hudton, men de är ofta bortglömda.
Om du tittar på venerna på din handled och de ser blåa ut, så har du kall hudton, om de ser grönaktiga ut har du varm ton, om de varken är blå eller gröna kan du ha neutral ton.
Stå osminkad framför en spegel och sätt upp håret bort från ansiktet. Håll upp ett varmorange plagg under ansiktet, ser du mjukare och bättre ut (varm hudton), eller får du konstig färg i ansiktet och fler skuggor och tydliga ådror (kall hudton)? Håll upp ett blått eller rosa plagg, ser du mjukare och bättre ut (kall hudton) eller ser du blek och konstig ut (varm hudton)? Ser du ännu bättre ut om du håller upp ett grått plagg eller svart, kan du ha neutral ton.

Kall hudton
Din hy har en rosa underton, och det bör din foundation också ha. Din hudfärg kan vara allt från ljus till svart. Din ögonfärg är förmodligen blå eller grå, men kan även vara gråblå eller mörkbrun. Du bränner dig förmodligen lätt på sommaren och blir lätt röd. Din hårfärg är svart, mörkbrun, askblond, ljusblond eller vit. De flesta med typiskt nordiskt utseende har kall hudton. Du passar bäst i blått, grönt, rosa, lila och andra kalla färger. Du passar i svart och vitt. Du passar bäst i silver och med silversmycken.
Kända personer: Denise Richards, Alicia Keys, Kirsten Dunst.

Varm hudton
Din hy har en gul underton och det bör din foundation också ha. Din hy kan vara allt från ljus med fräknar, till mörkbrun. Du blir förmodligen lätt brun på sommaren. Du har förmodligen bruna, gröna eller gyllenbruna ögon, men kan också ha grönblåa eller blå ögon. Din hårfärg har förmodligen röda eller gyllene nyanser, tex mörkröd, röd, mörkbrun eller gulblond. Du passar bäst i jordnära färger, gul, orange, brun, olivgrönt och andra varma färger. Du passar bättre i elfenben eller naturvitt än i helt vitt och passar inte så bra i svart. Du är snyggast i guldsmycken.
Kända personer: Jessica Alba, Evangeline Lily, Lindsay Lohan, Julianne Moore.

Neutral hudton
Du har varken rosa eller gul hudton utan en blandning och neutral hudton. Din hy kan vara allt från ljus till mörk och dina ögon kan ha vilken färg som helst. Du kan ha svårt att hitta foundation, eftersom många märken ignorerar de med neutral hudton. Du är snygg i helt neutrala färger, som tex grått och svart men kan förmodligen även ha många varma eller kalla färger. Du passar i många färger. Du passar lika bra i silver som guldsmycken.
Kända personer: Beyoncé Knowles, (letar efter fler).

Kalla och varma färger
Många färger finns i båda varma och kalla nyanser, om du tittar på en nyans och försöker avgöra om den är varm eller kall, leta efter blå eller gula toner i den. Har den blå toner och/eller ser ut som om den vore belyst med ett lysrör så är det en kall färg. Har den gula toner och/eller ser ut att vara belyst av en öppen eld eller kvällsljus, så är den varm.
Rött finns i både kalla och varma nyanser. En varm rosa har en persikonyans, en kall rosa har en lilablå rosa nyans. En varm grön är gulgrön, en kall grön är mer åt turkoshållet.

Färger i makeup
Du bör till att börja med ha en foundation som passar just din hudton. Om du har kall hudton så ser du bäst ut i smink med kalla toner, tex blå ögonskugga, rosa läppstift etc. Har du varm hudton ser du bäst ut i varma toner, bruna ögonskuggor, varmröda läppstift. Om du blandar smink i varma och kalla färger så kan det se konstigt och osmickrande ut. Du kan däremot alltid blanda både varma och kalla färger med neutrala färger. Många rouge är tex neutrala för att fungera för alla.


Dessa katter!

Varför ska alltid katter lägga sig på dom minsta och minst bekväma ställena? En sak om dom är små och nätta, men inte om dom är stora och otympliga, som denna..... Men man har ju inte mage att flytta på det lilla livet!

Mojje Jansson Ahonen.

Sparkling nails!

Sitter här framför datorn och snorar, hostar och nyser, denna jäkla förkylning. Det passar sig inte med en förkylning nu, det är för mycket som pågår för det.

Igår kväll hade jag bara en myskväll med mig själv, badade, peelade mig, la hårinpackning och gjorde mina naglar. Köpte ett sånt där gelekit på kicks igår och tänkte ge det ett försök. Vart helt okej, lång ifrån perfekt men godkännt. Hade ju värsta skanky naglarna innan men har ju alltid rött naglack annars så det är inget man sett.

Före bilder

 



Efter bilder

  

Försökskanin!

Idag är det torsdag och det är bara en dag kvar tills det är helg, så ljuvligt så.
Idag i skolan fick vi lära oss sotade ögon, jätte kul att lära sig ordentligt, man har ju kunnat lagt en sotad sminkning tidigare också men det är så mycket man ska tänka på och olika knep.
Efter skolan så följde jag med hem till Natalies syster för att slagga över. Tänkte då att det vore perfekt att öva lite extra på henne vilket hon så snällt så ställde upp på.
Jag har lagt bas(fetsmink och condealer) och sen shading(skuggor) och sen en lättare sotning på henne.
Så här lägger man skuggor i ansiktet:
Under kindbenet
Tinningen
På sidorna på näsan
Under käkbenet

Höstsnyggt!

När man sitter helt ensam på kvällarna och inte har så mycket att göra så händer det lätt att man glider in på olika klädsidor. Och det händer jämnt att man hittar nått snyggt men nu fanns det faktiskt för mycket snyggt. Blir liksom lite halvt hysterisk här hemma i stolen för det finns så mycket jag vill ha. Men man är ju så dum som sitter och kikar på kläder på nätet när man inte har pengar över till sånt. Och långt är det kvar till julafton och födelsedag, hur ska jag bära mig åt då? banklån? mamma? pappa? skriva ett mejl till en sheik?

Här är min "lilla" höstönskelista som jag bara så himla gärna vill ha just nu. Vill ha varenda liten pryl här nedanför. Mycket svart, men det är min favorit färg, klassiskt och passar till allt + att det förminska och det skadar ju aldrig.



Konsten att måla en röd mun!

Konst, det är vad det är att klara av att måla en röd mun. Går inte att knäppa med fingrarna och tro att man kan måla en röd mun över 1 natt, det krävs övning.
Det var röd mun som stod på schemat idag som ni kanske förstår. Innan man börjar måla så gäller det att granska sina/modellens läppar och se att dom är jämna. Du kan inte bara måla på läppstift och tro att det kommer bli bra för alla har oftas ojämna läppar. Antingen så får du trolla bort lite av läpparna där det är ojömnt med lite concealer(den som tar bort rött) eller så målar du lite utanför läppen med läppennan där det behövs förstoras upp lite.

När man ska måla en röd mun så börjar man med:

1. Att lägga basen i ansiktet först.

2. Har du eller modellen ojämna läppar så ta en concealer som täcker rött och måla försiktigt dit på läppen där du vill förminska och jämna till.

3. Måla en ljusare(ljusare än din hudfärg) tunn kant precis runt läpparna som hjälper till att framhäva den röda munnen och man får ett mer plut. Våran lärare kallar den för filmjölkskanten för det ser ut som man druckigt filmjölk. tänk på att sudda ut linjen så det inte är en skarp kant runt om, utan lite ljusare bara.

4. Efter att du lagt på något kladdigt i ansiktet så måste du alltid fixera det med puder.

5. Nu är det dags att börja måla kanterna med röd läppenna. Tänk på att du målar med långa drag istället för små korta, blir svårare att få till en rak linje med korta drag. Se till att du målar i mungiporna också, gapa/be medellen att gapa och måla där.
Man lägger alltid en läppenna runt kanterna för den är mycket torrare och ligger bättre på plats så inte läppstiftet flyter ut, blir mycket snyggare linjer med penna då linjerna ska vara knivskarpa.

6. Sen när du format munnen bra med läppennan så målar du på läppstiftet. Måla inte läppstiftet ända ut, där ska det bara vara läppenna. När du lagt på stiftet så är det enklast att se om munnen är jämn, annars kan man lätt fixa till det nu. Tänk på att inte måla för långt in på läpparna för då kommer det att hamna på tänderna sen.

7. När du är nöjd med munnen så målar du på ett genomskinligt läppglans över hela läpparna, med det är frivilligt, det gör man om man tycker det blir snyggare.




Make up store visning!

Den 2-3 september arrangerar Make Up Store  en inspirerande skönhetsvisning för att visa höstens look, Extreme. Inspirerad av det okända och vad som ligger framför oss, höstens look Extreme känner inga gränser. Extreme är spektakulär, dramatisk och tar dig till en plats du aldrig sett förut.

Jag och min klass kommer att få vara med på den här visningen och praktisera. Ska bli så jäkla skoj. Kommer finnas lite olika arbetsuppgifter, tex att gå runt och sminka gäster, eller att ta hand om goodiebagsen.

Men om jag nu inte hade fått chansen att praktisera på denna visning så hade jag lätt köpt en biljett för 100kr på ticnet och gått ändå. Kommer bli otroligt maffigt.



En liten liten önskan!

Detta står högts på min önskelista just nu. Vill så gärna fixa iordning ett sminkbord inne i datarummet så man kan sitta och öva på sig själv, kompisar eller andra frivilliga.

Allt kommer från Ikea så ni vart vart ni ska handla det om det finns någon vacker själ där ute som vill göra en mycket mycket god gärning!


Sminkväskan!

Idag är det Tisdag och jag är inne på andra veckan på min utbildning. Hej och hå vad tiden går fort.

Idag så var det korrigeringar på schemat. Så idag fick vi lära oss hur man granskar en persons ansikte, är det ena ögat större än det andra eller är din vänstra sida i ansiktet tjockare än din högra, är näsan sne, är kinderna ojämna. Man har aldrig tänkt så tidigare men när man väl står och granskar någon så ser man klart och tydligt om det är nått som är snett eller ojämnt. Jag fick höra av våran lärare att jag var väldigt jämn och rak i ansiktet, men, mina ögon är ojämna. Men det är nått jag kan leva med, känner att jag inte behöver lägga mig under kniven.

Men visar det sig att man är ojämn någonstans i ansiktet så gäller det att man sminkar därefter, att man lägger shading(skugga) på ställen man vill förminska, och highlight eller ljusare foundation på ställen man vill förstora.

Idag när jag kom hem så tog jag mig i kragen och såg till att sminkväskan blev fotograferad, tog sin tid men nu är det gjort och jag är nöjd. Allt har jag fått från skolan förutom några ögonskuggor och penslar som är mina egna sen tidigare.

Ögonskuggor
Puder
Foundation(liquid,matt)
Rengöringsprodukter
Studio foundation(fetsmink)
Ögonpennor
Läppennor
Läppstift
Läppglans
Lösögonfransar+lim
Concealer
Ögonbrynsskugga
Mascara
Ögonbryns gele
Eyeliner
Pincett
Pennvässare
Rouge


Bara att höra av er om ni har några frågor!

It´s all about the make up

Oj så segt det är att pendla. Var så trött i morse att jag hade kunnat betala för att få fortsätta sova. Men icke sa nicke, var bara att ge sig av mot 06.42 tåget.

Idag var det en skoj dag i skolan, alla dagar är skoj iof. Vi fick lära oss hur man sminkar för att se väldigt smal ut i ansiktet och hur man sminkar för att se tjockare ut. När våran lärare Olle visar oss hur vi ska göra så ser det såå enkelt ut, sen när man själv ska försöka sig på det så går det väl si så där i början men man klarar det alltid efter mycket gnetande.

Är så jäkla glad att jag tagit tag i mig själv och börjat denna utbildning, tänka sig att jag, Charlotta Jansson ska bli utbildad make up artist, fränt va! Beställde visitkort här om dagen, ska dela ut dom flitigt till folk, så ni vet vart ni ska ringa när det är dags att lägga pengar på en sminkning, fast det hoppas jag ni redan vet.

Det är skoj att se hur mycket sminka kan göra egentligen.






Tatuering!

Sitter och kikar på lite tatueringar på nätet. Oscars kompis tatuerar väldigt väldigt billigt så ska gå till honom någon dag hade jag tänk.

Ska göra 2st då, ska skriva mammas initialer på armen, sen ska jag göra en ros på axeln. Men om den ska vara röd eller svart får ni hjälpa mig med.


Så där ska den sitta men ska enbart ha rosen, inget massa krimskrams.

Vad tycker ni, ska den vara röd eller svart?


30-års fest

Igår kväll så var jag med mamma och Peter på min kusin Niklas 30års fest. Hela tjocka släkten var där och massa andra, var väl ca 40personer där igår. Dom hade ordnat grillbuffé, öppen bar och liveband. Dom hade ordnat det så fantastiskt bra. Satt små gulliga skyltar lite här och var, bl.a Rökträd så hängde det massor av tändare i trädet.

Var en jätte lyckad kväll, kul att träffa kussarna igen, var länge sen. Vi pratade om att ha en kusinträff nu i höst, vilket skulle vara skita skoj. vi är ju ändå 12 kusiner.


Idag blir det bara att slappa och ladda inför veckan som kommer. Den här veckan ska jag inte pendla med bil som jag gjorde första veckan. Ska bo hos pappa i kista, men är kluven på om jag ska åka till han idag eller om jag ska ta tåget till skolan imorgon bitti och åka hem till han efteråt. Lutar nog att ta tåget imorgon bitti kl 06.45 och ha en helkväll med mattias och katterna.


Nu står det frukost på schemat sen ska jag slänga mig i soffan och titta på canal+ SF. 

Drömmen som blir sann!

Äntligen har resan mot min dröm kommit. Första veckan är gjord, vilket känns väldigt skönt. Var så jäkla nervös första dagen, men så har jag världens bästa kompis Sofia som följde med mig upp. Tyckte synd om henne som fick sitta på ett fik i 4 timmar och vänta.

Under den här veckan som vart så har vi lärt oss hur man lägger en bas, krångligare än man tror faktiskt, mycket man ska tänka på, concealer här och där vart man ska lägga skugga i ansiktet osv. Så vi har använt oss av både fetsmink och vanligt foundation. Vi har fått lärt oss hur man ska plocka ögonbryn och färga fransar och bryn.

Veckans schema:
Mån-upprop/produkt info
Tis-Färg och ljuslära
Ons-hudvård/fransar och bryn
Tors-Fluid bas shading/highlight
Fre-Baser fetsmink

Tänkte lägga upp bilder här någon dag på min enorma sminkväska vi fått från skolan, make up store smink för över 15 000kr

Nästa veckas schema:
Mån-korrigeringar
Tis-Korrigeringar
Ons-Munnar
Tors-Ögon på olika sätt, sotade ögon
fre-Ögon på olika sätt

Nästa vecka kommer bli riktigt skoj. Äntligen få börja sminka ögon. Korrigeringar kommer bli roligt att få göra, om man har text ett öga som är störra än det andra, hur man då ska sminka för att få det andra ögat se lika stort ut.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0