Konsten att måla en röd mun!

Konst, det är vad det är att klara av att måla en röd mun. Går inte att knäppa med fingrarna och tro att man kan måla en röd mun över 1 natt, det krävs övning.
Det var röd mun som stod på schemat idag som ni kanske förstår. Innan man börjar måla så gäller det att granska sina/modellens läppar och se att dom är jämna. Du kan inte bara måla på läppstift och tro att det kommer bli bra för alla har oftas ojämna läppar. Antingen så får du trolla bort lite av läpparna där det är ojömnt med lite concealer(den som tar bort rött) eller så målar du lite utanför läppen med läppennan där det behövs förstoras upp lite.

När man ska måla en röd mun så börjar man med:

1. Att lägga basen i ansiktet först.

2. Har du eller modellen ojämna läppar så ta en concealer som täcker rött och måla försiktigt dit på läppen där du vill förminska och jämna till.

3. Måla en ljusare(ljusare än din hudfärg) tunn kant precis runt läpparna som hjälper till att framhäva den röda munnen och man får ett mer plut. Våran lärare kallar den för filmjölkskanten för det ser ut som man druckigt filmjölk. tänk på att sudda ut linjen så det inte är en skarp kant runt om, utan lite ljusare bara.

4. Efter att du lagt på något kladdigt i ansiktet så måste du alltid fixera det med puder.

5. Nu är det dags att börja måla kanterna med röd läppenna. Tänk på att du målar med långa drag istället för små korta, blir svårare att få till en rak linje med korta drag. Se till att du målar i mungiporna också, gapa/be medellen att gapa och måla där.
Man lägger alltid en läppenna runt kanterna för den är mycket torrare och ligger bättre på plats så inte läppstiftet flyter ut, blir mycket snyggare linjer med penna då linjerna ska vara knivskarpa.

6. Sen när du format munnen bra med läppennan så målar du på läppstiftet. Måla inte läppstiftet ända ut, där ska det bara vara läppenna. När du lagt på stiftet så är det enklast att se om munnen är jämn, annars kan man lätt fixa till det nu. Tänk på att inte måla för långt in på läpparna för då kommer det att hamna på tänderna sen.

7. När du är nöjd med munnen så målar du på ett genomskinligt läppglans över hela läpparna, med det är frivilligt, det gör man om man tycker det blir snyggare.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0